5600 Békéscsaba, Dr. Becsey Oszkár u. 1.

Szabó Orsolya

Dietetikus, táplálkozási szaktanácsadó

2002 júliusában végeztem a Pécsi Orvostudományi Egyetem Egészségügyi Főiskolai karán.

Még azon a nyáron, augusztusban állást kaptam a Réthy Pál Kórház Dietetikai Szolgálatánál. 2002-től 2005-ig dietetikusi beosztásban, majd 2005-től vezető dietetikusi beosztásban dolgoztam, illetve dolgozok a mai napig. A kórházban egyéni és csoportos tanácsadást végzek betegosztályokon, illetve szakrendelésen. A kórházi munkám mellett idős otthonok diétás étlapját, diétás gyermek étlapokat tervezek. Tudásom gyarapítása céljából szakmai továbbképzéseken veszek részt,  teszem ezt azért, hogy a betegeimnél mindig a legújabb kutatások eredményeit tudjam figyelembe venni és a legmegfelelőbb segítséget tudjam ezáltal nyújtani nekik.

Esetenként nemcsak hallgatói hanem előadói státuszban is szereplek, tudásomat, sokéves tapasztalatomat szívesen megosztom kollégáimmal (élelmezés vezetői fórum, továbbképzés háziorvosoknak stb). Szeptembertől a békéscsabai műveseállomáson oktatom a vese betegeket a megfelelő diéta betartásának fontosságáról és gyakorlati alkalmazásáról. Ezek mellett oktatok a Kereskedelmi és Iparkamara mester szakács, illetve mester pincér tanfolyamain is. 18 éves szakmai tapasztalatom segít abban, hogy ha bármilyen táplálkozással összefüggő betegséggel megkeresnek a betegek, megoldást találjak a problémájukra.

Minden betegnél táplálkozási anamnézis felvételét követően, teljesen egyénre szabottan állítom be a megfelelő dietetotherápiát.

És amit rendkívül fontosnak tartok „nem engedem el a betegeim, pácienseim kezét”.  Amennyiben szükséges rendszeres kontroll mellett, akár hónapokig tartjuk a kapcsolatot személyesen és akár emailen keresztül is. Folyamatosan képzem magam, így az új diéta irányzatokban is otthon mozgok. Az állandó tanulás mellett nagyban növeli a diéta hatását a szakorvosokkal történő konzultáció is, így erre is igyekszek időt szakítani.

Amennyiben segítségemre van szüksége, forduljon hozzám bizalommal.

A leggyakoribb kórképek, problémák, amelyekben jó eredményeket lehet elérni a gyógyulás felé vezető úton:

 • gastrointestinalis (emésztőrendszeri) betegségek esetén (gyomor, epe, máj, hasnyálmirigy, bél problémák (IBS, Colitis ulcerosa, Chron, diverticulosis, obstipacio (székrekedés)
 • zsírmáj
 • pajzsmirigy betegségek
 • táplálékallergiák
 • ételintoleranciák
 • cukorbetegség,
 • csökkent inzulin rezisztencia,
 • PCOS betegség
 • elhízás, testsúlyproblémák
 • Ezek mellett segítséget nyújtok sporttáplálkozásban, illetve az egészséges táplálkozás elsajátításában is.
   

Rendelési idő:
Hétfő: 9:00-11:00