5600 Békéscsaba, Dr. Becsey Oszkár u. 1.

Fekete-Hőgye Tünde

Képi diagnosztikai asszisztens, szonográfus

Szakmai tanulmányaimat a Szegedi Tudományegyetem Egészségügyi és Szociális képzési kar Képi diagnosztikai és Intervenciós szakán végeztem.


2004 szeptemberében kezdtem meg a munkám, Képi diagnosztikai asszisztensként a Békéscsabai Réthy Pál Kórház Radiológiai osztályán, ahol kezdetben a hagyományos röntgenben, átvilágítóban és ultrahangban dolgoztam. 2008-tól már a mammográfia vizsgálatok kivitelezésére is volt lehetőségem, ami azért is külön öröm volt számomra, mivel a szakdolgozatom témája is a hazai emlőrákszűrés helyzete Magyarországon volt. A mellrák elleni küzdelem különösen fontos számomra.


A 15 év alatt fontos volt felismernem, hogy a pontos és szakszerű munkavégzéshez elsődleges, hogy mi magunk is a megszerzett tudás mellé folyamatosan fejlődjünk, az éves szakmai továbbképzéseken túl, az egyéni fejlődésre való igény elengedhetetlen.


Ennek része volt nálam a Szonográfus képzés, melyre 2012-ben nyertem felvételt Budapesten. Itt, illetve Békéscsabán az elméleti anyag mellett, magas óraszámban gyakorlati tudásra is szert tettem.
A sikeres vizsga után lehetőség nyílt szonográfusként dolgozni a békéscsabai Radiológiai osztályon, ahol szoros szakmai felügyelet mellett kezdtem el a munkám, és immáron 6 éve segítjük, két kolléganőmmel a Radiológiai osztály munkáját.


Ezalatt az idő alatt rengeteg segítséget kaptunk, sok esettel találkoztunk és vizsgálati rutint szereztünk.


A folyamatos tudásra való igény a mai napig fennmaradt, ez évben kezdtem el az MRI vizsgálóban operátorként is tevékenykedni, ami új ismeretanyag elsajátítását igényelte.
Nagy öröm számomra, hogy eddig megszerzett tudásommal és szakmai tapasztalatommal -szakasszisztensként és szonográferként (az utóbbi esetben Tasnádi Tünde főorvosnő szakmai felügyelete alatt) - tagja lehetek az Oliva Med elkötelezett csapatának.

 
Rendelési idő:
Kedd, Szerda: 16:00 - 20:00
Csütörtök, Péntek: 9:00 - 12:00