5600 Békéscsaba, Dr. Becsey Oszkár u. 1.

Dr. Barbat Mihály

Sebész szakorvos, adjunktus

Képzettség:

1998 Általános Orvosi Diploma „Iuliu Hatieganu” Kolozsvári Orvostudományi Egyetem
2001 Orvosi Diploma honosítása: Pécs – PTE-ÁOK
2009 A sebészet szakorvosa
2015 Sebész adjunktus

 

Munkahelyek:

1998-2000 Kolozsvár, gyakornok orvos
2004 júliusától a békéscsabai Réthy Pál Kórház Sebészeti Osztályán dolgozom
2003-2004 SZTE ÁOK rezidensi képzés sebészeti szakon
2011-2012 Budapest, Egyesített Szent István és Szent László Kórház Égés és Plasztikai sebészeti osztály (heti 15 óra, havonta 3-4 ügyeleti nap)
2014 novemberétől: Égés és Plasztikai Sebészeti rezidens - Budapest, Szent Imre Egyetemi Oktatókórház Plasztikai Sebészeti Profil

 

 

Műtétek:

emlő sebészet
lágyék és hasfali sérvek
hasi sebészet (epehólyag, epeúti sebészet, gyomor, vékonybél, vastagbél és végbél sebészet)
bőr és lágyrész sebészet
speciális érdeklődési területem: ambuláns és plasztikai sebészet

 

Magamról:

Orvosi pályám kezdete óta szeretem a sebészeti szakmát, amit jelenlegi munkahelyemen kezdtem elsajátítani.

Kiváló sebészeti csapat tagjaként ismerkedtem meg a szakma szépségeivel, nehézségeivel, titkaival. Az általános és hasi sebészet, az elektív és akut műtétek között lehetőségem nyílt átélni a gyógyítás sikereit, némelykor kudarcait. Plasztikai sebész kollégáim hatására, észrevétlenül kerültem közelebb a bőrsebészethez, majd különösen az arcon végzett műtétekhez. Ennek határtalan lehetőségeit kutatva a plasztikai sebészet is meghódított. Úgy gondolom, hogy csak ennek ismeretében lehet finom, kíméletes, pontos műtéteket végrehajtani egy igazán jó és egyszerre szép eredményért.

Ami az orvos-páciens kapcsolatot illeti, véleményem szerint, a magas szintű, naprakész szaktudás mellett a legfontosabb az empátia, az őszinteség és a diszkréció.

Mindenkinek "Jó egészséget kívánok!"

 

Szakrendelés:

A sebészet (görög nyelven: χειρουργική, a görög "kéz" és "munka" szavakból, latinosan: chirurgiae) az orvoslás azon ága, mely invazív, a test integritásának megbontásával járó beavatkozásokat használ a különböző kóros állapotok és sérülések kezelésére. A sebészet az orvoslás egyik legősibb ága, mely az általános érzéstelenítés és a hatékony fertőtlenítés felfedezése óta rohamos fejlődésen ment át, és mára számtalan kisebb szakterületre tagolódott.

Rendelésemen kis sebészeti beavatkozások mellett lehetőség nyílik arra, hogy nyugodt körülmények között megbeszéljük egy-egy tervezett, illetve más szakorvos által ajánlott sebészeti beavatkozás körülményeit, annak hasznát, előnyeit, kockázatit is. Felvázolva a mellette és ellene szóló érveket, az egyéni állapot, a körülmények és a kivizsgálási eredmények függvényében. Tanácsaimmal igyekszem segíteni pácienseimet abban, hogy betegségük kezelésével kapcsolatban a számukra legjobb döntést hozzák meg.

 

Rendelés: Péntek 16:00 - 19:00
Telefon: + 36 70 977 60 04 (Munkanakpokon 8:00-től 18:00-ig)