5600 Békéscsaba, Dr. Becsey Oszkár u. 1.

Ortopédiai szakrendelés

Az ortopédia a tartó- és mozgató szervrendszer veleszületett deformitásaival, szerzett sérüléseivel és a korral járó (degeneratív) elváltozásokkal foglalkozó orvosi tudományág. A végtagok csontjainak és ízületeinek betegségei, az izombetegségek egy része, valamint a gerinc csigolyáinak és a környező lágyrészek elváltozásai tartoznak e szakterülethez.

Gyakori átfedések tapasztalhatók a traumatológiával. Kiváltképp a különböző sportsérülések korai ellátását, valamint a sérülések következményeinek kezelését illetően.

Az ortopédiai vizsgálat során felmérjük a jelzett terület, testrész panaszait, a fájdalom mértékét, elemezzük a meglévő deformitásokat, ízületi tengelyeltéréseket, az ízületek szalagrendszereinek épségét, károsodását, ha szükséges tartás-, és járásvizsgálatot végzünk. Tájékozódunk a beteg korábbi mozgásszervi betegségeiről, a végzett műtétekről, sérüléseiről. Információt gyűjtünk a páciens munka- és otthoni körülményeiről, szabadidős tevékenységeiről, melyek fontosak lehetnek a kezelés és az ezt követő rehabilitáció során.

Szakrendelésünk az ortopéd betegségek teljes spektrumára figyelmet fordít, de a következő testrészekkel és betegségekkel kiemelten foglalkozik:

  • a térd sportsérülései (meniscus -csúszóporc friss vagy régi szakadása, kereszt- és oldalszalag sérülések, üvegporc sérülése, térdkalács ficamok)
  • a térd degeneratív betegségei (porckárosodás, porckopás-arthrosis)
  • a csípőízület degeneratív betegségei (porckopás- arthrosis)
  • lábdeformitások (bütyök, kalapácsujj, lúdtalp)
  • ín- és izomtapadási rendellenességek (sarkantyú, Achilles ín betegsége, teniszkönyök, ínhüvelygyulladás)
  • vállízületi panaszok, sérülések
  • izomsérülések (húzódás, szakadás).

 

Kérjük, hogy a vizsgálatra a korábbi leleteket hozzák magukkal. Lehetőség szerint a fájdalmas testrészről friss röntgenfelvételek készüljenek (film, különböző adathordozón lévő felvételek).

A szakrendelésen, ín és ízületi injekciók beadására, ambuláns infúziós kezelések végzésére van lehetőség.

 

Dr. Barta Szabolcs
Ortopéd és baleseti sebész szakorvos, Főorvos
Rendelés: Hétfő 16:15 - 19:00
Oliva Med Magánklinika +36709776004