5600 Békéscsaba, Dr. Becsey Oszkár u. 1.

Onkológiai tanácsadás

A daganatos betegek kivizsgálása és ellátása összetett és felelősségteljes feladat, így a betegek sikeres kezelési tervének a meghatározása több szakterület orvosainak (patológus, radiológus, az adott terület sebészi ellátását végző szakorvos , klinikai onkológus, sugárterápiás szakorvos stb) az együttes feladata. A különböző szakterületek orvosainak az összehangolt munkája és egyeztetése alapján alakul ki az úgynevezett onko-team vélemény és javaslat, amely a továbbiakban a daganatos beteg kezelésének az alapjait képezi.

A megfelelő diagnosztikus vizsgálatok eredményeinek az ismeretében rendelésemen ismertetem Önnel a kezelési lehetőségeket. Ezt követően pedig kényelmes, nyugodt körülmények között választ kaphat az Önben felmerülő kérdésekre valamint alaposan megtárgyaljuk a további teendőket is.

A tanácsadói konzultáció mindezek mellett jó lehetőséget kínál arra is, hogy megbeszéljük a betegség várható kimenetelét a kezelések esetleges mellékhatásait és ezek megelőzésének, csökkentésének a lehetőségeit, valamint azt is, hogy milyen életmóddal tudja elősegíteni a gyógyulását.

Mikor javasolt az onkológiai tanácsadói konzultáció?

  • nincs elegendő információja, sok kérdés, bizonytalanság merül fel a betegségével kapcsolatban
  • ha a korábbi betegség kiújulása, kiterjedése miatt vagy bármely más okból az addig alkalmazott kezelés helyett más terápiás megoldást kell választani
  • a daganat(ok) sebészeti eltávolítása ill. a tumorral kapcsolatos műtéti beavatkozások előtt
  • a gyógyszeres kezelés megkezdése előtt

A konzultációra kérjük, hogy mindenképpen hozza magával az eddig elvégzett vizsgálatok eredményeit, zárójelentéseit – különös tekintettel a daganatos betegségének kivizsgálásával, kezelésével kapcsolatos leletekre (ultrahang, röntgen, CT, MRI, izotópos vizsgálatok, endoszkópos vizsgálatok: pl.: gyomor- vagy vastagbél tükrözés stb. valamint a daganatból eltávolított minta szövettani és/vagy citológiai vizsgálatának az eredményeit, a szakorvosi, ONKO-Team véleményt/kezelési javaslatot stb.)

A megelőzés a legfontosabb. Amennyiben ezzel kapcsolatban kíván többet megtudni, egy konzultáció során szívesen tájékoztatom a legfontosabb stratégiai irányokról a daganatos betegségek kialakulásának megelőzésében. Választ kaphat a felmerülő kérdéseire valamint részletesen megbeszélem Önnel, milyen életmód változtatás és milyen időközönként, milyen jellegű szakorvosi vagy szűrővizsgálatok javasoltak a továbbiakban a daganatos betegségek lehetőség szerinti megelőzése, korai felfedezése céljából.

A pontos diagnosztikai értékelés, a hatásos terápia, a nyomon követés és a prevenció fontos alapjait képezik a sikeres gyógyulásnak. Személyes tapasztalatom, hogy ezek bármelyikének elhagyása hosszútávú következménnyel járhat, késlelteti és a legtöbb esetben sajnos akadályozza a teljes gyógyulást.

Az Oliva Med Magánklinikán exkluzív nyugodt körülmények között, „onkológiai tanácsadás” rendelésemen az eddig megszerzett magas szintű szaktudásommal tapasztalatommal igyekszem a hozzám fordulók gyógyulását elősegíteni. Az Oliva Med Magánklinika dolgozóival együtt egy olyan helyet igyekszünk kialakítania, ahol Ön, a betegségével kapcsolatban felmerülő kérdéseire választ kap.

Rendelésemen elsősorban a gyomor-bélrendszer eredetű (un. gastroenterológiai) daganatos betegségekben, hasnyálmirigyrákban, urológiai daganatos betegségekben  (pl. prosztata), nőgyógyászati rosszindulatú folyamatokban  és  emlőrákban szenvedő pácienseknek tudok segíteni.

A tüdőrák és néhány más daganattípusok (pl. hematológiai, fej-nyaki daganatok) kezelése külön szakterület, kérem ezzel ne jelentkezzenek be rendelésemre.

Dr. Marik László
Idegsebész, onkológus szakorvos, adjunktus
Rendelés: Szerda 16:00-19:00
Oliva Med Magánklinika: +36709776004