5600 Békéscsaba, Dr. Becsey Oszkár u. 1.

Gyermekgyógyászat, Szoptatási tanácsadás

Dr. Zátonyi Adél vagyok, kórházi főorvosként és emellett két gyermek édesanyjaként pontosan tudom, milyen aggódni az első betegség, láz alkalmával, mit jelent, ha gyermekünk panasza miatt tanácstalanok vagyunk. Ebben a nehéz és esetenként küzdelmes helyzetben igyekszem több mint 20 éves kórházi gyakorlattal a hátam mögött segíteni Önöknek. A gyakori gyermekbetegségek, légúti tünetek, hasfájás és fertőző betegségek esetén is körültekintő vizsgálattal igyekszünk diagnózishoz jutni és megfelelő kezelési stratégiát javasolni a mihamarabbi teljes gyógyulás céljából.

A csecsemőkori és kisgyermekkori betegségek nem mindig látványosan jelennek meg, éppen ezért a szülői megfigyelést is fontosnak érzem, a gyermek szokásostól eltérő viselkedése már korán felhívhatja a figyelmet betegségre, fejlődési rendellenességre. A betegségek egyrészének korai felismerése azonban már szakértelemet igényel. Amennyiben egy szűrő vizsgálatot szeretnének megnyugtatásként, hogy csecsemőjük, kisgyermekük az életkorának megfelelően fejlődik-e, ebben is segítek rendelésemen.

Mindezek mellett az Oliva Med Magánklinikán kiemelten foglalkozok:

  • koraszülötteket problémáival
  • a védőoltásokkal kapcsolatos kérdésekkel
  • anyatejes táplálással

Az idő előtt érkezett újszülöttek ugyanis rendkívül speciális ellátást igényelnek, már megszületésük előtt tudjuk őket segíteni, de rendkívül fontos, hogy a megszületés utáni első pillanatoktól is különleges gondoskodást kapjanak. Első életéveik során folyamatosan nagy gondosságot kell fordítunk mind testi, mind értelmi és mozgásfejlődésükre. Számomra nagyon fontos, hogy rendelésemen a gyermekgyógyászati betegségek mellett a volt koraszülöttek speciális igényeivel is kiemelten tudok foglalkozni.

Másik szívügyem a védőoltások területe, a megyei védőoltás szaktanácsadóként, Békés Megye gyermekorvosai mellett betegeit is segítem a védőoltással kapcsolatos kérdésekben. A szülők érthetően gyakran tanácstalanok az ajánlott védőoltások beadatása terén, főként krónikus betegségben szenvedő gyermekek esetén, számos érvet és ellenérvet találva az interneten. Rendelésemen szívesen segítek egyéni védőoltási tervet készíteni a gyermek személyére szabva így nemcsak az oltások válhatnak hatékonyabbá, hanem a szövődmények, kockázatok is csökkenthetőek.

Ráépített egyetemi képzésben nemzetközi laktációs szaktanácsadói diplomát szereztem, abból a célból, hogy minél magasabb szinten segítsem az édesanyákat az anyatejes táplálással, szoptatással kapcsolatos kérdésekben. Békés megyében egyedüli IBCLC-orvosként a szoptatás során, babánál vagy édesanyánál felmerülő szoptatási, alternatív anyatejes táplálás, fejési technikák és ezek szükségességének kérdésén kívül orvosi problémákban, betegség miatti rossz szopási technikában, szoptatás alatti gyógyszerhasználatban is hatékonyan, a legkorszerűbb tudományos adatok ismeretében tudok tanácsot adni.

A rendelésemen kellemes, barátságos, nyugodt környezetben várom a csecsemő és gyermek korosztályt, mind az általános gyermekbetegségekkel mind a speciális állapotokkal, megbetegedésekkel kapcsolatos kérdésekkel.

 

Babaváró tanfolyam I.
(Hangolódjunk a baba fogadására orvosi tanácsadás segítségével) 

A babavárás időszakában sok kérdés vetődik fel a családokban.

Milyen lesz a szülés, kire fog hasonlítani a baba? 

Az édesanyák életük legnagyobb feladata előtt állnak, természetes, hogy ezernyi kérdés merül fel, rengeteg a bizonytalanság is ebben a periódusban. Sikerül-e szoptatni? Hogy fog beindulni a tejem? Honnan fogom megtudni már az első pillanatban, mit kell a mellemmel tenni, hogy megfelelő mennyiségben jusson tej a babámnak és elkerüljem a túltelítődést? 

Milyen szerepe lesz apának az első időszakban? Jó apa leszek már a kezdeti pillanatoktól? 

Használjuk ki a terhesség nyugodt időszakát arra, hogy együtt beszélgetve, magas szintű szakorvosi tanácsok segítségével, teljesen felkészülten tudjuk fogadni a kis jövevény, aki számunkra a legfontosabb?

Babaváró tanfolyam II.
(Hogyan segítsük a kisbabánkat betegség esetén? )

Egy kisbaba ellátása nehéz feladat a szülőknek, fokozott terhet jelent még a legenyhébb betegség esetén is. A felelősség nagy, a jó döntés rendkívül fontos. A feszültség, a tanácstalan idegesség, a kapkodás és a túlzott aggódás elkerülhető, ha felkészültek vagyunk a nehéz percekben.

Leendő szülőként Ön tudja: 

  • Mikor és hogyan kell lázat mérni?
  • Mikor és hogyan kell a lázat a leghatékonyabban csillapítani? 
  • Hogyan végezzük a lázcsillapítást hatékonyan és úgy, hogy ne okozzunk szenvedést a babánknak? 
  • Mit kezdjünk egy hányás-hasmenés esetén?
  • Kisbabánál mi a leghatékonyabb diéta ilyenkor? 
  • Mi legyen a házipatika összetétele utazáskor vagy a hétköznapokon? 
  • Kiütéses a gyermekek? Milyen esetekben nem vihetem közösségbe így?  

Ezek a kérdések a szülők számára problémát jelentenek, hiszen mindannyian a legjobbat akarjuk a kisbabánknak, a felelősség terhe óriási, a döntés sokszor még szakembernek sem könnyű. Számtalan egyéb kérdés is felmerül már az első betegségek kapcsán is, Dr. Google pedig jól tudjuk, csak a bizonytalanságot fokozza. Gyermekorvosi munkám során gyakran tapasztalom, hogy rengeteg a tévhit, a bizonytalanság még jól tájékozott, gyakorlott szülők között is. Ennek a második kiscsoportos rövid kurzusnak az anyaga a gyermekkori betegségekre, tünetekre vonatkozik.

Természetesen a sok egyéb felvetődő kérdésre is választ tudok adni a csoportos órákon az Oliva Med Magánklinikán, ahol elsősorban a párokat várjuk, de természetesen egyéni jelentkezésre is van lehetőség.

Részvételi díj: páronként 10 000 Ft/ tanfolyam, Egyénileg 7000Ft/ tanfolyam

Mindkét tanfolyam kb.1,5 óra. Időpont: egyeztetés alapján. 

Dr. Zátonyi Adél
Gyermekgyógyász és szoptatási tanácsadó
Rendelés: Hétfő 16:00-tól
Oliva Med Magánklinika - +36 70 977 60 04