5600 Békéscsaba, Dr. Becsey Oszkár u. 1.

Bőrelváltozások sebészeti eltávolítása

A bőr daganatos betegségeinél kiemelt jelentőségű az önvizsgálat és ezzel együtt az időszakos bőrgyógyászati ellenőrzés is.

Ha az orvosi vizsgálat Önnél daganatos vagy daganat gyanús elváltozást véleményez, ennek sebészi eltávolítása és teljes szövettani analizálása javasolt.

A sikeres és esztétikailag is megfelelő sebészi eltávoláshoz elsődleges az optimális metszési vonal kialakítása, megtervezése, amelynek illeszkednie kell az adott testtájék formájához, bőrredők lefutásához. A legjobb eredmény kiváló minőségű, szükség esetén speciális jellegű sebészeti varrófonallal és tűvel érhető el. A lényeges hegesedés nélküli gyógyuláshoz a műtét utáni sebkezelés is hozzájárul.

Az anyajegyek, bőrelváltozások kimetszése előtt rendkívül fontos, hogy egyes betegségek, pl. vérzékenység felismerésre kerüljének.

Részben ennek érdekében a beavatkozás előtt klinikánkon egy előzetes megbeszélés, konzultáció történik, ahol az anamnézis felvétele (elbeszélgetés) mellett, lehetőség van a tervezett beavatkozás részleteinek megbeszélésére és az utókezeléshez, sebellátáshoz is tanácsot kap. Erre korábbi betegdokumentációját, legfrisseb labor eredményeit és a bőrgyógyászati szakorvosi véleményét kérjük hozza magával!

Egy ilyen elbeszélgetés természetesen segíthet abban is, hogy a beavatkozással kapcsolatos izgalom csökkenjen.

Dr. Zsilák János - Főorvos sebész, klinikai onkológus szakorvos
Oliva Med Magánklinika +36709776004