5600 Békéscsaba, Dr. Becsey Oszkár u. 1.

Porcregeneráció

A fájdalommentes mozgás öröme Önnek is jár! 

Ha ízületi panaszai vannak (elsősorban csípő és térd tájékon) és az eddig alkalmazott gyógyszerek nem hozták meg a remélt gyógyulást akkor eljött az idő, hogy felkeresse speciális rendelésünket, ahol a legmodernebb kezelési módszerekkel ismerkedhet meg.

A térdben jelentkező kopás gyötrő, visszatérő panaszokat okozhat. Fájdalmassá teheti a tevékenységeinket, a lépcsőzés, a guggolás, de akár a leülés, a felállás is szenvedéssel járhat.

A porc a testi növekedés befejeződésekor a legvastagabb, majd az idő előrehaladtával vastagsága különböző mértékben csökken. Így sajnálatos módon kb. 40-45 éves korra tehető az az időszak amikor a térdfájás leggyakoribb oka már az ízületek meginduló kopása.

Ha beindul a porckopás folyamata, kizárólag a testsúly normalizálása, az irányított, személyre szabott mozgásprogram, az egyes étrendkiegészítők és az orvos által leghatékonyabbnak ítélt egyéb terápiák javíthatják a porc állapotát. Súlyos esetben pedig ízületi protézis műtét szükséges a szabad mozgás biztosítása céljából.

Fontos feladat, hogy védjük a maradék állományt, csökkentsük a kialakult fájdalmat és lehetőségeinkhez képest fokozzuk a porcújjáépítését. Ebből a célból rendkívül sokfajta tablettás és por formájú készítmény van forgalomban, melyek széles körben elterjedtek egyszerű használhatóságuk miatt. Ezeknél azonban lényegesen hatásosabb kezelések is vannak. Az egyik ilyen az ízületbe adott injekció (erről bővebb információt IDE KATTINTVA találhat).

Rendkívül fontos, hogy a kezelésről kellő szakmai tudás birtokában tapasztalt szakorvos döntsön, mert jó eredmény csak megfelelő kivizsgáláson alapuló terápiás döntéstől várható. Forduljon bizalommal az Olivamed magánklinika speciális profilú un. “porcregeneráló rendelésén” Dr. Barta Szabolcs ortopéd és baleseti sebész szakorvoshoz.

A rendelésre kérjük a panaszos területről készült röntgen felvételeit, korábbi leleteit hozza magával!

Térd panaszok esetén:

Összehasonlító terheléses (álló helyzet) AP és oldal irányú térd röntgen felvételek

Csípő panaszok esetén:
AP medence+ oldal röntgen felvételek feltétlenül szükségesek.

Dr. Barta Szabolcs - Ortopéd és baleseti sebész szakorvos, Főorvos
Oliva Med Magánklinika +36709776004