5600 Békéscsaba, Dr. Becsey Oszkár u. 1.

Visszér kezelés

Pókháló visszeresség/Seprűvénák

A jelenség igen gyakori az idősebbek körében, de már a 30-as korosztályt is érintheti. Sajnos mindamellett, hogy esztétikailag is kifogásolható, visszérgyulladás, bokadagadás és fekély is kialakulhat a problémából. Rosszabb esetben trombózist és tüdőembóliát is kaphatunk.

Mi okozza a visszerességet?

A visszeresség a lábak tartós terheléséből, folyamatos álló tevékenyégből, de öröklött hajlamból is fakadhat, de egy kis odafigyeléssel, és kisebb beavatkozással a probléma kezelhető.

Hogyan akadályozzuk meg további visszerek kialakulását?

Az általunk nyújtott kezelés mellett a páciens problémáinak hosszú távú orvoslását az életmódváltás teszi lehetővé. Igyekezzünk olyan munkatevékenységet folytatni, mely nem jár folyamatos álló tevékenységgel, cipekedéssel, fizikai túlterheléssel! Ha túlsúly van rajtunk, igyekezzünk leadni azt! Kerüljük a nagyobb hőhatást, a meleg fürdőt, szoláriumot, szaunát, napozást! Iktassuk be mindennapi tevékenységeink közé a biciklizést, úszást! Kényelmes viselet jellemezze ruházkodásunkat, a magas sarkú cipőt, testhez tapadó ruhát mellőzzük! Javasolt az ún. „visszér-torna” mindennapi alkalmazása, mely 20 percnél több időt nem vesz igénybe, és mindamellett, hogy a visszeres lábak átmozgatásáért felelős, a testünket is formálja.