5600 Békéscsaba, Dr. Becsey Oszkár u. 1.

Speciális kezelések

SPECIÁLIS GERINCINJEKCIÓK

Sok esetben, az erős gerincfájdalom oka a csigolyákat összekötő kisízületekben található. Ilyenkor, amennyiben a konzervatív, vagy gyógyszeres kezelés nem segít, a speciális, célzottan a gerincízülethez (facet) adott gyógyszerek jelenthetik a megoldást.

A beavatkozást megelőzően, idegsebészeti, gerincgyógyászati szakvizsgálat szükséges, kezelés maga néhány percet vesz igénybe, steril körülmények között történik, bármely injekcióhoz hasonló mértékű kellemetlenséggel jár, melyet követően - rövid megfigyelés után -, a beteg saját lábán, kísérőjével távozik otthonába.

SPECIÁLIS REGENERÁCIÓS KEZELÉSEK

Ízületeinkben található porcok kopása, krónikus gyulladása által kialakult - a kor előrehaladtával egyre gyakoribb és erősebb -, váll, térd, csípőtáji fájdalmak, túlerőltetés, baleset utáni lágyrész, izom, ínsérülések, idegek lefutása mentén, alagutakban kialakult hegesedések által okozott panaszok esetén, előzetes ortopédiai-traumatológiai szakvizsgálatot követően kerülhet sor a PRP kezelésre, amely szervezetünk saját regenerációs folyamatait erősíti fel.

A beavatkozás során, steril körülmények között, a betegtől levett saját vér speciális kezelése után nyert vérlemezkékben dús (Platelet Rich Plasma: PRP), növekedést, szöveti regenerálódást elősegítő szérumfrakció kerül visszajuttatásra lokálisan, a fájdalmas területre, vagy ízületbe adott injekciók formájában.

A kezelés hatékonyságát - akár több éves panaszmentességet is elérő hatását -, sokéves klinikai tapasztalat bizonyítja, biztonságosan alkalmazható, ismert mellékhatása nincs, kockázata minimális, nem okoz hegesedést, megfelelő időben és indikációban alkalmazva műtéti beavatkozások kerülhetők el, vagy a tervezett protézisműtét ideje is késleltethető.

KISMEDENCEI, VÉGBÉLTÁJI, GÁTTÁJÉKI FÁJDALMAK KOMPLEX KEZELÉSE

A kismedence betegségei sokszor nehezen diagnosztizálhatók, gyakran szégyellünk vele szakemberhez fordulni, vagy nem mindig egyértelmű kihez menjünk panaszunkkal, mivel a panaszok gyakran félrevezetők, a fájdalom sokszor nem csak helyileg erős, hanem a derékba, vagy a derék felől sugárzik, sokszor a farokcsont fájdalmának vélik, vagy ép ellenkezőleg a belső szervek betegségét keresik, holott, valamelyik medence, vagy gáttájéki ideg a kiváltó ok.

Ezért született egy új szakma néhány éve a világon – neve perineológia. Sok országban a nagyobb kórházak mellett működnek az úgynevezett „Pelvic Pain Centerek”, azaz a medence betegségeivel foglalkozó centrumok, Magyarországon mindössze egy-két helyen található erre szakosodott szakembergárda.

Az OLIVA MED Magánklinikán, radiológus, nőgyógyász, urológus, sebész-proktológus és idegsebész közösen, team munkában - egymással konzultálva -, a betegek küldözgetése nélkül segíti az alábbi panaszokkal hozzánk forduló betegek korszerű ellátását:

  • kismedencei, gáttájéki fájdalom, égő jellegű zsibbadás
  • vizelet, széklet ürítési, tartási problémák
  • végbél, nemi szervek éles fájdalmai

POSZT-COVID RENDELÉSEK

A koronavírus okozta fertőzések lezajlása után közel az esetek 30-40%-ában jelentkeznek, vagy maradnak vissza sokszervi panaszok és tünetek, mint légzőszervi, keringési és szív panaszok, véralvadással kapcsolatos eltérések, gyakori a fejfájás, koncentráció és memória zavarok, ízületi és végtagfájdalom, fáradtságérzet és lelki problémák.
Az OLIVA MED Magánklinikán több szakorvosunk foglalkozik a koronavírus fertőzés utáni panaszok és tünetek vizsgálatával és kezelésével. Szakorvosi, laboratóriumi, illetve képalkotó diagnosztikai vizsgálatokkal segítünk a pontos diagnózis felállításában, a szükséges és lehetséges kezelésekben.

Az átvizsgálás mindazok részére javasolt, akik a COVID-19 fertőzésből felépülve, 12 héten túl is panaszosak, vagy panaszmentesek ugyan, de aktív sporttevékenységet folytatnak, vagy szeretnének folytatni.

KÉRJE SZAKORVOSAINK, ÜGYFÉLSZOLGÁLATUNK SEGÍTSÉGÉT