5600 Békéscsaba, Dr. Becsey Oszkár u. 1.

Klinikai szakpszichológia konzultáció

Napjainkban egyre nagyobb mértékben terjednek a lelki eredetű panaszok, betegségek. A lelki betegségek nem váratlanul, előzmények nélkül törnek ránk (bár néha így érezzük), hanem legtöbbször hosszú időn keresztül görgetett, megoldatlan konfliktusok következtében alakulnak ki. A lelki tényezők sokszor kiválthatnak kellemetlen, fájdalmas vagy súlyos testi betegségeket. A pszichológiai síkon folytatott terápia egy olyan eszköz, amely segítségével a testi tünetek mögött rejlő lelki tartalmak feltárhatók és gyógyíthatók.

Eltér minden más orvosi tevékenységtől abban, hogy a folyamat kulcsa a páciens  és a terapeuta közötti speciális együttműködés, amely kommunikáción alapul. A cél soha nem csak a tünetek megszüntetése, hanem a fejlődés beindításán keresztül annak elérése, hogy a páciens képessé váljon az addig megoldhatatlannak tűnő, környezetéből, viselkedéséből vagy személyiségéből fakadó problémákat megoldani.

Tanácsadás: a segítségnyújtásnak ebben a rövid (1-3 alkalom) formájában egy aktuális nehézséggel, dillemmával, kérdéssel foglalkozunk. Nem konkrét tanácsot adok (azt az egy esetet kivéve, ha megoldás megtalálásához konkrét információkra, konkrét ismeretekre van szükség), hanem objektíven, szakmai szemmel próbálom megérteni a helyzetet és a  több oldalról való megvizsgálásban, esetlegesen a döntés meghozatalában igyekszem segítséget nyújtani.

Terápia: a gyógyításnak egy hosszabb, lelki munka tekintetében intenzívebb formája, melyben feltárjuk  a tünetek mögött álló okokat és azok megértésén és megszüntetésén keresztül  orvosoljuk a problémákat/betegségeket.

Emberként mindenki egyformán, ugyanakkor  személyiségében, kapcsolataiban és problémái sokrétűségében különbözően  érkezik,  s én ennek tiszteletben tartásával fogadom Önöket…

 

Ferenczné Szarvas Anikó
Klinikai pszichológus
Rendelés: Egyeztetés alapján
Oliva Med Magánklinika Előjegyzés:+36 70 977 6004