5600 Békéscsaba, Dr. Becsey Oszkár u. 1.

Hajhullás kezelése

A hajhullás önmagában véve egy természetes folyamat, mely a hajhagyma normális működéséből fakad. Egy aktív periódust - amikor a hajszál növekszik -, egy nyugalmi követ, amikor a hajszál kihullik, ezután új hajszál indul növekedésnek. Ez a folyamat mindaddig tekinthető természetes jelenségnek, míg a napi szinten kihullott hajszálak száma nem haladja meg a napi 100 darabot. 

Ebben az esetben érdemes szakemberhez fordulnunk, aki segít megállapítani és megszüntetni az okot, illetve a tüneteket is kezeli.

A hajhullás okai

A hajhullás lehet végleges és visszafordítható folyamat. A végleges hajhullás esetében az okok hormonálisak. A haj a férfihormonokra reagál ily módon. A férfihormon - mely eltérő arányban ugyan, de nőben és férfiben egyaránt előfordul - mindkét nemet érinti, de nagy százalékban a férfiak az eset elszenvedői.

A visszafordítható hajhullás hátterében általában mindig valamilyen pszichés ok, stressz, lelki trauma, esetenként (mandula, foggyökér) gyulladás, baleset, vitaminhiányos táplálkozás, felszívódási zavar áll. A kiváltó ok bekövetkeztétől számított 3-5 hónapon belül jelentkezik általában a hajhullás. Ez az információ azért lényeges, mert a kiváltó okra rá kell jönni és meg kell szüntetni a további kezelés eredményes folytatásához.

A hajhullás kezelése

Bőrgyógyászatunk műtét nélküli segítséget kínál a hajhullás kezelésére. Manapság a mezoterápia segítségével hatékonyan vesszük fel a harcot a problémával szemben. Az eljárás során különböző hatóanyagokat és vitaminokat juttatunk a kezelendő bőrfelületbe, melyek célzottan fejtik ki hatásukat. Serkenti a hajnövekedést, a fejbőr vérellátását aktivizálja, javítja mind a haj, mind a hajhagymák szerkezetét. A hajszálak kimondottan erősek, rugalmasak és fényesek lesznek akár már 6-8 alkalom után! Kiegészítő kezelésként ajánlom még a Drakula-terápiát - más néven PRP eljárást (Platelet Rich Plasma) – is, mellyel fokozhatjuk a kívánt hatást.

 

Dr. Csenkéné Dr. Tóth Katalin
Bőrgyógyász Főorvos, Orvoskozmetológus
Rendelés: Szerda 9:00 - 17:00
Előjegyzés: +36 30 63 60 793

Dr. Patai Györgyi
Bőrgyógyász szakorvos
Rendelés: 
Hétfő és Péntek 11:00 - 13:00
Szerda 16:00 - 19:00
Előjegyzés: +36 70 977 6004