5600 Békéscsaba, Dr. Becsey Oszkár u. 1.

Zsíroldás, tokakezelés

Sok nőnek jelenthet gondot a toka megléte. Ez sokszor a rendszeres sportolás ellenére sem tűnik el jelentős mértékben. A zsírleszívás sokak számára drasztikus és talán a végső megoldást jelentené a cellulitisszel szemben. Viszont a mezoterápiás zsíroldással közel hasonló eredményt érhetünk el, mint a zsírleszívással, ám a két procedúra menete távolról sem hasonlítható össze.

A kezelés menete

A beavatkozás során - fertőtlenítést követően - epesav tartalmú hatóanyagot injekciózunk a zsírszövetbe, mely feloldja a zsírsejtek membránját, így azok szétroncsolódnak, számuk lecsökken. Fájdalmat nem, de enyhe szúróérzetet fogunk érezni az injekciózás területén. Számíthatunk a zsíroldást követő egy hétben viszkető és zúzódás érzettel, kipirosodással és duzzanattal. A látható eredmény 4 hét után fog jelentkezni. Köztudott, hogy a zsírsejtek képtelenek szaporodni, így amit a kezelés során sikerül kiiktatnunk, azokkal már nem kell a jövőben számolnunk. A zsíroldás eredményessége a kötőszövet stimulálásában, a vénás- és nyirokkeringés fokozásában rejlik, mely segítségével a feloldott zsír gyorsabban távozhat a szervezetből. A kezelés szempontjából ideális zsírszövet szerkezetileg laza, puha, mivel ez sokkal könnyebben feloldható. A zsíroldással párhuzamosan rendszeres testmozgással, és tudatos táplálkozással hatásosabb eredményt érhetünk el

Hány kezelés szükséges a kívánt hatás eléréséhez?

Egy problémásabb terület kezelésére már 3-4 alkalom is elég lehet 4-8 hetes szünetekkel, de ezt a számot az egyéni adottságok is befolyásolhatják.

Kinek nem ajánlott a kezelés?

Szoptatás és terhesség időszaka alatt, agyvérzésen átesett, szívgyógyszereket szedő, vérkeringés zavaros pácienseknek, cukorbetegeknek, rákos- és autoimmun betegségben, szója és benzylalkohol allergiában szenvedőknek nem ajánlott.

 

Dr. Csenkéné Dr. Tóth Katalin
Bőrgyógyász Főorvos, Orvoskozmetológus
Rendelés: Szerda 9:00 - 17:00
Előjegyzés: +36 30 63 60 793