5600 Békéscsaba, Dr. Becsey Oszkár u. 1.

Gyémántfejes mikrodermabrázió

A Gyémántfejes mikrodermabráció nagy múltra tekint vissza, hiszen, ha nem is ilyen néven, de már az ókorban is ismerték. Ez alatt nem mást, mint a bőr felső, elhalt, elöregedett hámrétegének lecsiszolását, és új réteg képzésének serkentését értjük.

A kezelés menete

A 20-40 perces bőrregeneráló folyamat során egy speciális, steril – bőrvastagsághoz illeszkedő - gyémántszemcsékkel bevont készülékfejjel csiszoljuk le a bőrről az elhalt részeket, - a megállapított problémától és a bőr állapotától függő erősségű – vákuum, és megfelelő irányú kézi mozgatás segítségével. A kezeléssel fájdalomérzet nem párosul, inkább egy kellemes masszírozáshoz tudnám hasonlítani. Mivel a bőr anyagcsere folyamatait, a fiatal bőrsejtek termelődését aktivizáljuk, a bőr egészségesebbé, kipirulttá, üdébbé, kipihentebbé válik a kezelést követően. Közvetlenül a kezelés után napozás és szolárium használata nem ajánlott!

Mellékhatásai nincsenek, külső károsodást nem okoz, gyógyulási idővel, hegesedéssel nem kell számolnunk. Hosszú távú alkalmazása szembetűnő pozitív változást eredményez, de rövidtávon is hatékony bőrmegújító hatással bír. Más hatóanyag bejuttatásával járó kezelések hatékonyabban alkalmazhatóak a gyémántfejes mikrodermabrázióval párhuzamosan.

Milyen problémákat érdemes kezelni vele?

  • Ráncok, szarkalábak
  • Akne, aknés hegek, tág pórusú bőr
  • Bőrfoltok, pigmentfoltok, striák
  • Kismértékben megereszkedett bőr
  • Bőrhibák, egyenetlen bőrfelület

Milyen időközönként kell megismételni?

Használata kúraszerűen, kéthetente 5-6 alkalommal ajánlott, de bőrtípustól függően havi, vagy évszakonkénti ismétlése a célszerűbb.

Kizáró tényezők

  • Pacemaker
  • Terhesség, szoptatás

 

Dr. Csenkéné Dr. Tóth Katalin
Bőrgyógyász Főorvos, Orvoskozmetológus
Rendelés: Szerda 9:00 - 17:00
Előjegyzés: +36 30 63 60 793