5600 Békéscsaba, Dr. Becsey Oszkár u. 1.

Drakula-terápia

A PRP eljárás (Platelet Rich Plasma) - közismertebb nevén Drakula-trerápia - elsőre talán bizarrnak ható fantázianeve egy vérünkkel kapcsolatba hozható, rejuvenációs eljárásnak.

Hogy történik a kezelés?

Orvosi konzultációt követően a pácienstől vért veszünk, majd kiválasztjuk belőle a bőrfiatalítás szempontjából értékes, fehérjékben gazdag részeket egy speciális orvosi centrifuga segítségével. Feldúsítjuk értékes vitaminokkal és aminosavakkal, majd a mezoterápiához hasonlóan, beinjektáljuk a bőr alá dermarollerrel, vagy tűvel. Ezt követően beindul a fehérjeszintézis és sejtszaporodás, kollagén és elasztin termelődik, új erek képződnek, melynek látható jelei közé soroljuk a ráncok kisimulását, bőrhibák fakulását, a bőr tónusának javulását, a petyhüdt bőr megemelkedését. A kezelés optimális megelőzése lehet egy későbbi drasztikusabb beavatkozásnak.

A Drakula-terápia biostimuláló kezeléstípus, tehát hatását a saját belső tartalékaink mozgósításával éri el, így külső megjelenésünkben némi reakcióidővel kell számolnunk, mely kb. 1-1,5 hónap. Általában a kezelés fél éven belüli háromszori ismétlését szoktuk javasolni - bőrtípustól függően -, így hatását akár 2 éven át élvezhetjük. Fő alkalmazási területe a nyak, dekoltázs, arc és kézhát környéke. A szem és száj körüli ráncok, orrajak barázda esetében a kezelés intenzitásának fokozása ajánlott.

Mennyi időt vesz igénybe a kezelés?

Maga a kezelés összesen 20 percet vesz igénybe, de az érzéstelenítéssel, és nyugtató maszk alkalmazásával együttvéve összesen 1-1,5 órával kell, hogy kalkuláljunk. Leszámítva, hogy a Drakula-terápiát követően egyből visszatérhetünk rutinfeladatainkoz, a bőr igényel 1-2 órát arra, hogy megnyugodjon.

Milyen korban érdemes elkezdeni a Drakula-terápiát?

Bizonyítottan alkalmazható pattanásos bőr esetén is, így a fiatalabb korosztály úgy szintén igénybe veheti. Az idősödő korosztálynak javasolt a végeredmény fokozására, mélyebb ráncok eltüntetésére, a kezelés hatóidejének meghosszabbítására a Hyaluronsavas ráncfeltöltés, kiegészítő kezelésként.

 

Dr. Csenkéné Dr. Tóth Katalin
Bőrgyógyász Főorvos, Orvoskozmetológus
Rendelés: Szerda 9:00 - 17:00
Előjegyzés: +36 30 63 60 793