5600 Békéscsaba, Dr. Becsey Oszkár u. 1.

Botox kezelés

Mi a Botox?

A Botox a Clostridium botulinum anaerob baktérium által termelt, fehérje természetű anyag. Ez a neurotoxin kis mennyiségben (50 egység esetében), tisztított és hőkezelt módon felhasználva jótékony hatású, használata teljesen biztonságos, kizárólag csak nagy mennyiségben okozhat károkat (50.000 egység esetében).

A Botox-kezelés menete

A kezelés előtt a páciens bőrét megvizsgáljuk, felmérjük a ráncok mélységét és milyenségét. Meghatározzuk a szúrási pontokat, és az adott területhez szükséges Botox mennyiségét. Fertőtlenítést követően, a kezelni kívánt mimikai izmokba kb. 2-15 db szúrási ponton keresztül injekciózzuk be a botoxot, mely blokkolja az izmok összehúzódását, és ellazulásra készteti azokat. Hatására az arc már 2-5 napon belül kezd kisimulni, de jelentős változást a 2. héten fogunk észrevenni. A kezelés során fellépő kellemetlenség csak kis ideig tart, viszont a botox jótékony hatását 4-6 hónapig élvezhetjük. Egy évben a kezelést maximum 3-szor ismételhetjük meg a bőr állapotától függően. A későbbiek folyamán egyre kevesebb alkalomra lesz szükségünk, ugyanis folyamatosan leszokunk az adott mimikai izmok használatáról.

Mely területeken alkalmazható?

Általában az orrgyök, ajkak felett, szem körül, nyakon, a homlokon horizontális irányban megjelenő ráncok esetén kiváló eredményeket érhetünk el. A tökéletes hatás érdekében kombinálhatjuk hyaluronsavas ráncfeltöltéssel is.

Milyen mellékhatásokkal, kockázati tényezőkkel kell számolni?

Ritka esetekben az injekció helye bevérezhet, vagy fejfájást, izomgyengeséget tapasztalhatunk az érintett terület körül, de ezek a tünetek csak rövid ideig tartanak. Láz, gyulladásos megbetegedés, terhesség, vagy szoptatás időszaka alatt a botox használatát mellőzzük! Kizáró ok lehet még az autoimmum betegség is.

A Botox további jótékony hatásai

Bizonyos migrénes panaszok, szemrángás, fokozott izzadás esetén is kiváló eredményeket érhetünk el.

 

Dr. Csenkéné Dr. Tóth Katalin
Bőrgyógyász Főorvos, Orvoskozmetológus
Rendelés: Szerda 9:00 - 17:00
Előjegyzés: +36 30 63 60 793