5600 Békéscsaba, Dr. Becsey Oszkár u. 1.

Dr. Mihucza Marianna

Bőrgyógyász főorvos

Egyetemi tanulmányaimat a Szegedi Orvostudományi Egyetemen végeztem 1993-1999 között. Az orvosi diploma megszerzése után 2 évig központi gyakornokként dolgoztam, melynek keretén belül hosszabb időszakot tölthettem a Szegedi Bőrgyógyászati Klinikán.

2005-ben bőr-, nemigyógyógyász, kozmetológus szakvizsgát tettem kiváló minősítéssel.

A szakvizsga előtti időszakban a Gyulai Kórház Bőrgyógyászati Osztályán dolgoztam, majd szakorvosként a Békéscsabai Kórház Bőrgyógyászati Szakrendelésén kezdtem meg munkámat 2007-ben.

Kórházi munkám során évi kb. 5000 beteg ellátása mellett széleskörű gyakorlati tapasztalatra tettem szert. 2008 óta magánbőrgyógyászati tevékenységet is folytatok.

Hallgatóként és előadóként is rendszeresen veszek részt tudományos rendezvényeken, továbbképzéseken, valamint dermatológiai rákszűrő vizsgálatokon.

Érdeklődésem a bőrgyógyászat iránt az egyetem V. évfolyamán kezdődött. Akkor csodálkoztam rá először arra, hogy az emberi test egyik legnagyobb és legfontosabb szerve a bőr. Felülete csaknem 2 négyzetméter, súlya kb. 3 kg. Szervezetünk elsődleges védelmi vonalát képezi a fertőzésekkel, hőhatásokkal, fizikai behatásokkal szemben. Ugyanakkor érzékszerv is.

Ez a "csomagolás" mindenkinél más és más, nincs két egyforma ember. Gondoljunk csak az ujjlenyomatra. Ez adja a bőrgyógyászat szépségét és egyben nehézségét is.

A látható klinikai tüneteken túl, apró mozaikokból áll össze a diagnózis (Mióta van? Viszket-e? Változott-e?) mely felállításához nélkülözhetetlen a nyugodt, megértő orvos-beteg kommunikáció, az empátia és a diszkréció.

Remélem, hogy szakmai és gyakorlati tapasztalatommal rendelésemen hatékonyan tudok segíteni a hozzám bizalommal forduló pácienseimnek az Oliva Med Magánklinikán.

Dr. Mihucza Marianna Bőrgyógyász főorvos

Oliva Med Magánklinika 

Előjegyzés: +36 70 977 60 04

Hagyományos bőrgyógyászati rendelés időpontja: csütörtök 15.20 - tól