5600 Békéscsaba, Dr. Becsey Oszkár u. 1.

A gerincfájdalom speciális orvosi kezelései

Speciális gerinc-injekciók. Az ilyen injekciókkal egy bizonyos érzéstelenítőszert (általában Lidocain), illetve erős gyulladás csökkentőt adunk be a fájdalmat okozó területre, gerinc kis ízület környékére, vagy magába az ízületbe.

Speciális gerinc-injekciók

Az ilyen injekciókkal egy bizonyos érzéstelenítőszert (általában Lidocain), illetve erős gyulladás csökkentőt adunk be a fájdalmat okozó területre, gerinc kis ízület környékére, vagy magába az ízületbe. Ez az eljárás sokszor hónapokig képes a beteg fájdalmát szüntetni, csökkenteni.

Speciális ideggyöki és idegblokádok

A fájdalom csillapítására többféle gyógyszer is rendelkezésre áll, azonban egyes esetekben előfordulhat, hogy ezek már nem képesek enyhíteni a beteg fájdalmain. Az idegblokád alkalmazása előtt el kell döntenünk, hogy egy adott ideg, vagy idegek hozzájárulnak- e vagy nem a fájdalom kialakulásához, esetleg fenntartásához. Az eljárás során helyi érzéstelenítés mellett egy speciális idegblokkoló folyadékot injektálunk a célterületbe, melynek hatására a fájdalom szinte azonnal megszűnik. Az így elért fájdalommentesség időtartama változó. A hatás általában több hónapig is kitart, de ha újra visszatérnének a fájdalmak, ismét blokkolni lehet a szükséges idegeket.

Gerincfájdalmak, gerincsérvek infúziós kezelése

Az olyan esetekben, amikor már a fájdalom mozgáskorlátozottságot okoz, akkor komolyabb kezelésre van szükség. Ilyenkor néhány alkalommal adott speciális infúzió formájában történik a segítségnyújtás. A kezelés kiegészíthető a fenti blokádkezelésekkel is. Klinikánkon ezen eljárást ambuláns módon alkalmazzuk, vagyis a beteg pontos időpontra érkezik és néhány óra után távozhat is.

Dr. Papp Tibor - Idegsebész szakorvos
Oliva Med Magánklinika Bejelentkezés: +36709776004