5600 Békéscsaba, Dr. Becsey Oszkár u. 1.

Klinikánk újdonsága a Gyrotonic!®

A Gyrotonic Expansion System® a hagyományos két dimenzionális (egysíkú, axiális) testedzést kiterjeszti három dimenzionális mozgásfolyamatokká.

A Gyrotonic® gyakorlatok végzése túlnyomórészt egy speciálisan kifejlesztett gépen történik, amely teljes mozgásszabadságot biztosít, a mozgások változatosságát, intenzitását és sebességét tekintve nincsenek korlátok szabva.

A gyakorlatok felépítésére jellemző, hogy megszakítás nélküli (folytonos), körkörös és spirális mozdulatsorokból vannak megkomponálva; egyes izmok helyett, egész izomláncok dolgoznak. Minden alkalommal az aktivált izomláncokban egy feszültségi ív generálódik, ami megakadályozza, hogy a mozgásfolyamatban törés keletkezzen. Az ízületeket mentesíti az axiális terheléstől és erősíti a körülöttük elhelyezkedő inakat és szalagokat.

A Gyrotonic® gyakorlatok masszírozzák és stimulálják a belső szerveket, valamint aktiválják a nyirokrendszert és az anyagcserét.

A mozgásfolyamathoz kapcsolódó ritmikus, harmonikus légzésminták elősegítik a koordinációt, növelik az állóképességet és javítják a vér oxigénellátását.

A Gyrotonic® hatásai:

  • erősíti, stabilizálja és megnyújtja a gerincoszlopot
  • egyszerre fejleszti az erőt, rugalmasságot, mozgékonyságot és koordinációt
  • megelőzi a sérüléseket azáltal, hogy szimmetriára törekedve kiegyensúlyozza a csont- és izomrendszert
  • feloldja a blokádokat, szabaddá teszi az energiacsatornákat
  • fokozza a vitalitást
  • oldja a stresszt és regenerál
  • a folyamatos koncentráció fokozza a szellemi tevékenységet
  • a gyakorlatok során elsajátított légzéstechnika segíti a test, szellem és lélek összehangolását

A Gyrotonic® egy egyedülálló, teljességre törekvő mozgáskoncepció, amelyben a test egységként, a gerincoszlop pedig annak központi hordozójaként jelenik meg.

Kinek ajánlott?

A GYROTONIC® módszert és a hozzá tartozó gépet Juliu Horvath, magyar származású amerikai táncos fejlesztette ki az 1980-as évek elején.

A GYROTONIC® gyakorlatok minden korosztályban alkalmazhatóak.

Elsődleges cél a megfelelő hajlékonyság elérése, a gyakorlatok segítségével a mozgásunk harmonikusabbá válik és a testtartásban szerepet játszó izmok kellően megerősödnek.

Pozitiv hatását legkülönbözőbb testalkatú és fizikai állapotú vendégek is a maguk javára tudják fordítani.

A GYROTONIC® módszer azonban kihívást jelenthet akár professzionális sportolók, előadóművészek számára, mert harmonikusan, különleges módon nemcsak megmozgatja az izmokat, ízületeket, hanem ezzel egyidőben nyújtja az inakat, szalagokat, javítja a koncentrációs képességet.

Hasznos, komplex mozgásterápiát jelenthet a sérülések utáni rehabilitációs periódusban is. A GYROTONIC® gyakorlatok végzése során nem kizárólag a sérült testrész rehabilitációjára koncentrálunk, hanem az egész testet átmozgatva, fejlesztve állítjuk helyre az ideális állapotot.

Intenzív szellemi munka, akár hosszú utazás, vezetés után alkalmazva elősegíti a fizikális és mentális megújjulást, javítja a szellemi teljesitményt is.

Előjegyzés GYROTONIC®-ra:    +36202577658

Pácienseink visszajelzései: