Umplerea ridurilor cu acid hialuronic

Acidul hialuronic este o molecula organica, ce se gaseste in mod natural in organismul uman. Principala sa actiune este de a lega apa, crescandu-si volumul de pana la 30 de ori, avand efecte antalgice, antiinflamatoare, previne uzura articulatiilor prin lubrifierea acestora. De aceea se utilizeaza nu doar in dermatologia estetica, ci si in medicina sportiva, reumatologie, ortopedie sau urologie.


Egy felnőtt szervezet 7-8 g hyaluronsavat tartalmaz, melynek 56%-a a vérben, ízületi folyadékban, nyirokban, 35%-a izmokban és csontokban, 9%-a a bőrben koncentrálódik. Így elmondhatjuk róla, hogy maximálisan szövetbarát termék. Nagyfokú tisztaságának köszönhetően pedig nem okoz irritációt.


A kezelés menete


rancfeltoltesA kor előrehaladtával a szervezet egyre kevesebb hyaluronsavat termel, ebből kifolyólag csökken a kötőszövet volumene, tehát megkezdődik a bőr ráncosodása. A ráncok eltüntetésének egyik formája a hyaluronsavas feltöltés. A feltöltő anyagot a ránc közvetlen területén a bőr középső rétegébe injektáljuk.


Mennyi ráncfeltöltő anyagot használunk fel egy kezelés során?

  • Általánosságban egy közepes mélységű nazolabiális barázda (orrtól ajakig futó) 1-1,5 ml-t
  • Glabella (szemöldök közti ráncok) 0,3-0,5 ml-t
  • Közepes mélységű, maximum 4-5 db homlokredő 0,5 ml-t
  • Ajkak 2x0,4 ml-t igényelnek.


De testi adottságokhoz mérten és egyéni igényektől függően ez a mennyiség változhat.


Milyen ráncfeltöltő anyagot használunk?


A svájci genfi központú, Hyamed Laboratórium által kifejlesztett, beinjektálható hyaluronsav készítményeket alkalmazzuk a feltöltendő terület elhelyezkedésétől, és a ránc milyenségétől függően.

  • Hyamax Kiss (ajakfeltöltésre)
  • Ultra Deep (arckontúr és a nagyon mély ráncok feltöltése)
  • Deep Line (mélyebb ráncok, marionett vonal kezelésére)


Milyen tartós a kezelés?


A kezelés hatóideje akár 12 hónap is lehet. A hatás nagyban függ a bőr fizikai állapotától, életmódunktól, a kezelt terület elhelyezkedésétől, a felhasznált anyag minőségétől és mennyiségétől.


Milyen mellékhatási lehetnek?


Ritkán a kezelés helyén enyhe viszketés, nyomás érzékenység, bőrpír, duzzanat, bevérzés fordulhat elő.