Aneszteziológia

anasztezAz Ön beavatkozásához szükséges anesztéziát a lehető legmagasabb szakmai elvárások iránt elkötelezett aneszteziológus szakorvosból és aneszteziológus szakasszisztensből álló összeszokott csapat biztosítja.

 

A magas szintű elméleti és gyakorlati felkészültségünk garanciája a Pándy Kálmán Megyei Kórházban szerzett több mint 10 éves folyamatos szakmai gyakorlat és éves átlagban több mint 1500 elvégzett anesztézia.

A műtétet egy aneszteziológiai szakvizsgálat előzi meg. Ennek során tájékozódunk az Ön általános egészségi állapotáról, az esetleges társbetegségeiről, a rendszeresen szedett gyógyszereiről és gyógyszerérzékenységeiről vagy egyéb allergiákról, illetve esetleges korábbi aneszteziológiai szövődményekről. Továbbá lehetőséget kínálunk az anesztéziával kapcsolatos kérdéseinek tisztázására.

A természetesen, ösztönösen jelentkező műtét előtti szorongást enyhe nyugtató gyógyszer adásával oldjuk.

A műtőben személyre szabott módon, gyógyszerérzékenységeinek, esetleges társbetegségeinek megfelelő altató gyógyszer kombinációt és testsúlyának megfelelő dózist fogunk intravénásan beadni.

A műtét csak a megfelelő alvásmélység elérése után kezdődik.

Műtét alatt több csatornás monitor segítségével folyamatosan figyeljük a szívműködését, vérnyomását, a be- és kilégzett oxigén, széndioxid és altatógáz koncentrációkat valamint az altatás mélységét. Az Ön kényelme és biztonsága mellett a megfelelő anesztézia biztosítja a sebész számára a körülményeket a tervezett beavatkozás sikeres elvégzéséhez.

Műtét után gondoskodunk a megfelelő fájdalomcsillapítás biztosításáról.

Aneszteziológiai szolgátatásaink:

  • Általános és loco-regionális anesztézia minden típusú plasztikai műtéti beavatkozáshoz.
  • Általános érzéstelenítés szájsebészeti és fogászati beavatkozásokhoz.
  • Műtét előtti kivizsgálás és előkészítés.
  • Műtét utáni fájdalomcsillapítás.

Dr. Ille Alexandru